FRCM SUSTAV

STIG NHL M5 mort

Projektirani mort za zidanje opće namjene (G)

Informacije

  • Zidanje nosivih i pregradnih zidova.

    STIG NHL M5 MORT DIO JE STIG FRCM SUSTAVA.

    STIG NHL MORT ZA INJEKTIRANJE DIO JE STIG FRCM SUSTAVA.

  • Vreće 30 kg.

  • Potrošnja ovisi o izdašnosti morta, debljini zida i dimenziji opeke.

PRIPREMA MATERIJALA:

Sadržaj vreće 30 kg miješati ručno ili strojno s cca 5,5 litara čiste vode dok se ne postigne homogeni mort pogodan za zidanje.

Zamiješani mort potrošiti u 1-2 h.

PRIMJENA:

STIG NHL M 5 MORT potrebno je nanijeti uz pomoć zidarske žlice na čitavu širinu opečne cigle.

Opeku postaviti na svježi sloj morta te centrirati libelom i zateznim užetom. Horizontalne fuge potrebno je  izvesti mortom u visini od 12 mm ± 5 mm. Sudarne fuge izvesti slojem morta debljine 10 do 15 mm. Višak morta koji je istisnut iz ravnine fuge odstraniti.

Prilikom izvođenja radova potrebno se pridržavati važećih građevinskih normi.

FRCM:

STIG NHL M 5 MORT predviđen je za sanacijske radove kao dio FRCM sustava te se isti koristi za ispunjavanje prethodno očišćenih fuga. Mort se preporuča koristiti u sanacijskim radovima za zapunjavanje armaturnih šipki, inox spiralnih šipki ili ugradnje štapnih sidara ili čeličnih zatega projektiranih u sanacijskim radovima.

NAPOMENA:

Ukoliko izvođač prilikom ugradnje kupljenog proizvoda primijeti ili posumnja na neki primjenski ili estetski nedostatak proizvoda dužan je, u skladu s ponašanjem dobrog gospodarstvenika, obustaviti ugradnju proizvoda kako bi eventualna šteta bila što manja te bez odlaganja uputiti prigovor proizvođaču, koji će u najkraćem roku prigovor obraditi i riješiti.

Prigovori koji se upute proizvođaču nakon što je ugrađen veći dio ili sav kupljeni materijal, ne mogu biti predmet prigovora niti će se nadoknaditi tako nastala šteta. Skrivene mane rješavaju se posebno.

Korisne informacije

Tehnička dokumentacija

Sigurnosno-tehnički list i izjava o svojstvima dostupani su na zahtjev.

Web stranice stig.hr koriste tzv. kolačiće (eng. ‘cookies’) kako bi se korisniku mogla pružiti usluga s potpunim funkcionalnostima i što kvalitetnijim sadržajem.

Skip to content