FRCM SUSTAV

STIG NHL mort za injektiranje

Za zapunjavanje pukotina u zidovima.

Informacije

  • Sulfatno otporna visoko fluidna smjesa za zapunjavanje praznina u temeljima, zidovima od kamena, cigle, betona, povijesnih građevina te kod građevina s kapilarnom vlagom.

    STIG NHL MORT ZA INJEKTIRANJE DIO JE STIG FRCM SUSTAVA.

  • Vreće 25 kg.

  • 1,3 kg/dm3 šupljine koja se zapunjava.

PRIPREMA PODLOGE:

Neophodno je zabrtviti sve pukotine i praznine na zidu iz kojih bi smjesa mogla iscuriti. Izbušite rupe promjera 20-40 mm ukupne dubine od 2/3 debljine zida. Predviđeni razmak između injektora je 50 cm u svim smjerovima. Ukoliko je zid deblji od 60 cm, preporučamo obostrano bušenje rupa. U prethodno izbušene rupe potrebno je pričvrstiti injektore predviđene za konsolidaciju zida. Minimalno 24 sata ranije preporuča se ubrizgavanje vode putem ugrađenih injektora kako bi se zasitila unutrašnjost zida te ispitala kvaliteta postavljenih injektora. Protekom 24 sata potrebno je započeti injektiranje STIG NHL MORTA ZA INJEKTIRANJE počevši od rupa u najvišem položaju zida.

PRIPREMA MATERIJALA:

Sadržaj vreće 25 kg miješati ručno ili strojno s cca 4 litre vode, dok se ne postigne homogena masa pogodna za nanošenje.

PRIMJENA:

Mort za injektiranje se ugrađuje uz pomoć električne pumpe pod pritiskom do 1 atm s mogućnošću kontrole snage na mlaznici. Mort za injektiranje se ubrizgava počevši od najniže postavljene cijevčice ili injektora prema gore kako bi se izbacio zrak sadržan u zidu i ispunile sve šupljine zida. Kada Mort za injektiranje iscuri iz cijevi ili injektora u blizini one koja se ubrizgava, prestanite s ubrizgavanjem, zatvorite korišteni injektor i nastavite s radom iz cijevi ili injektora iz kojeg je Mort za injektiranje iscurio. Ponavljajte ovaj postupak sve dok Mort za injektiranje ne iscuri iz najviše rupe.

Kada je postupak konsolidacije završen, uklonite sve cijevi i injektore i zapunite rupe odgovarajućim mortom iz Stig-ovog asortimana.

NAPOMENA:

Ukoliko izvođač prilikom ugradnje kupljenog proizvoda primijeti ili posumnja na neki primjenski ili estetski nedostatak proizvoda dužan je, u skladu s ponašanjem dobrog gospodarstvenika, obustaviti ugradnju proizvoda kako bi eventualna šteta bila što manja te bez odlaganja uputiti prigovor proizvođaču, koji će u najkraćem roku prigovor obraditi i riješiti.

Prigovori koji se upute proizvođaču nakon što je ugrađen veći dio ili sav kupljeni materijal, ne mogu biti predmet prigovora niti će se nadoknaditi tako nastala šteta. Skrivene mane rješavaju se poseb

Korisne informacije

Tehnička dokumentacija

Sigurnosno-tehnički list i izjava o svojstvima dostupani su na zahtjev.

Web stranice stig.hr koriste tzv. kolačiće (eng. ‘cookies’) kako bi se korisniku mogla pružiti usluga s potpunim funkcionalnostima i što kvalitetnijim sadržajem.

Skip to content